Fallgropar vid en badrumsrenovering 

När det är dags för badrumsrenovering är det mycket att tänka på och ta med i planeringen. Inte minst behöver du fundera över om det är något du vill göra själv eller om du överlämnar allt åt en professionell firma. Vi ska gå igenom några detaljer i en badrumsrenovering för att ge dig ytterligare kött på benen innan du bestämmer dig. 

 

Allt ska göras fackmannamässigt 

Först och främst ska vi säga att det finns delar av renoveringen som du inte får göra på egen hand utan måste ta in certifierade hantverkare till. Elen är ett sådant exempel, men det är även bra att låta experterna ta hand om VVS-installationer och andra svårare delar av arbetet – allt för att det ska bli så korrekt utfört som möjligt. När det kommer till just badrum och andra våtutrymmen är det väldigt viktigt att jobb utförs på rätt sätt, eftersom din försäkring kanske inte gäller annars. Även de delar av renoveringen du eventuellt väljer att göra på egen hand måste vara fackmannamässigt utförda och följa de branschregler som finns, för att försäkringar ska gälla och risken för skador ska minimeras.Renovation i badrum | Hantverkare i Stockholm

Något av det som kan leda till problem och framtida bekymmer är rör och golvbrunnar. Det finns en livslängd på rör vilket gör att de kommer behöva bytas ut förr eller senare. Så när du ändå renoverar badrummet är det bra att undersöka om det är dags att uppdatera och byta ut dem, så du slipper göra en andra renovering inom kort. Även golvbrunnar är ett känsligt område och det är väldigt viktigt att få anslutningen till den helt perfekt för att undvika skador. Är den väldigt gammal kan det också vara klokt att byta ut den. 

 

Ta höjd i budgeten 

När du planerar din badrumsrenovering är det viktigt att inse att det kommer kosta pengar. Är ditt befintliga badrum dessutom gammalt kan det behöva anpassas från grunden för att möta dagens byggkrav. Fundera på hur du vill att ditt nya badrum ska se ut; ju större förändringar desto högre kostnad. Det kan handla om golvvärme, installering av spotlights, om du vill ha plats för tvättmaskin och om du vill flytta på golvbrunn eller avlopp, för att nämna några exempel. Se till att du har en badrumsbudget, gärna med marginal så att du även är förberedd på om något oförutsett händer. Du vill inte stå med ett halvfärdigt badrum och inse att du inte har råd att lösa ett problem som har uppstått. 

Men så – när allt väl är klart kan du pusta ut och börja njuta av ditt nya badrum. Detta är ett rum som är viktigare än vad många tror, då vi trots allt både börjar och avslutar våra dagar just här. Låt det få vara en plats för avkoppling med en lugn atmosfär och gärna milda, sobra färger. Låt rummet fylla dig med inre styrka och samtidigt stillhet, så kommer du älska varje stund du spenderar där inne.