Missarna du vill undvika när du renoverar köket

En köksrenovering kan vara både dyr och långdragen och värre kan det bli om man brustit i planeringen och begår någon av dom missar, som faktiskt ganska ofta förekommer just i samband med att folk renoverar köket. Det kan bland annat vara att välja en stil eller ett utseende på köket som man snabbt tröttnar på eller att man kort och gått har tagit fel mått innan man beställt den nya köksinredningen.

Nedan kan du läsa mer om dessa men även om andra misstag du vill undvika när du ska genomföra en köksrenovering.

För lite förvaring

En av dom största missarna folk tycks begå när en köksrenovering planeras är att vara alldeles för snål med förvaringsmöjligheter. Utan att titta vad man faktiskt har i sina skåp är det lätt att tänka att det inte behövs så mycket förvaring i ett kök – men det gör det. Detta r ett problem som är svårt att lösa i efterhand så se till att hitta smarta förvaringslösningar redan i planeringsstadiet.

Dålig belysning

Ett annat ganska vanligt misstag man kan se efter en färdig köksrenovering är att det nya köket har för dålig belysning. Ofta vill man skapa en mysig känsla och slippa skarpa ljus men i ett kök kan det vara nödvändigt att det finns båda delarna. Du kommer behöva riktigt bra arbetsbelysning – så se till att det finns både över bänkarna men också i taket. Vill man kunna ha både ett strakt och ett dovt ljus är det en bra idé att låta installera en dimmer så att man själv kan bestämma ljusets styrka efter tillfälle.

Fel köksstil

Ett relativt vanligt men också svårfixat misstag är att man gör sitt val av kök för snabbt. Det vill säga att man väljer det man tycker är snyggt eller det som är trendigt för stunden, utan att tänka på framtiden. Även här är planeringen viktig – planera noggrant och tänk långsiktigt när du ska genomföra en köksrenovering.

Fel mått

Något som kan kännas som ett litet misstag vid köksrenovering kan snarare räknas som enormt. Har man tagit fel mått när man beställt sin nya köksinredning kan det bli både problematiskt och dyrt. Har man mätt ut rummet större än det egentligen är kan man ofta lösa det hela med passbitar men har man däremot mätt upp att rummet är mindre än vad det egentligen är blir det svårare att fixa.

Inför en köksrenovering bör man alltså se till att ta korrekta mått, gärna flera gånger, alternativt be någon annan mäta också så kan man jämföra och se om man fått samma.