Spara ihop pengar till en köksrenovering

Går du och din familj och drömmer om en köksrenovering men sparbössan inte är vad ni önskar? För många barnfamiljer är mat en dyr utgift. Här kommer några spartips i matväg som ni kan göra tillsammans för att komma närmare er köksrenovering.

  1. Gör en budget.

Med en tydlig budget för er köksrenovering blir det enklare att få en bild av hur mycket ni behöver spara för att kunna påbörja er renovering av köket.

  1. Sätt upp tydliga mål.

Är målet tydligt blir vägen att uppnå målet enklare. Här kan ni sätta upp både det stora ekonomiska målet och ekonomiska delmål.

Skapa även en tydlig vision om ert drömkök. Vad vill ni kunna göra i ert nya kök? Laga någon speciell måltid, baka bullar eller få plats med fler gäster runt matbordet? Visualisera och peppa igång hela familjen att vara med på resan!

  1. Ät hemma istället för ute.

Blir det lätt luncher ute på lunchrasten och restaurangbesök på helgerna? Genom att göra matlådor att ta med till jobbet istället för att köpa mat kan flera hundralappar sparas varje vecka. Finns det rester kvar till middagen minskar till exempel risken för att ni behöver köpa dyr hämtmat ute.

Efter att er köksrenovering är klar kommer ni att längta till en mysig söndagsmiddag i ert nya kök.

  1. Planera matveckan i förväg och storhandla.

Att endast köpa mjölken som är slut på närköpet är en konst få förunnat. Det slutar många gånger med impulsköp när blodsockernivån tryter. Storhandla istället, ju fler vändor till butiken desto dyrare brukar det bli. Att handla efter säsong och planera matveckan i förväg med hjälp av butikens erbjudanden och rabatter är också ett sätt att hålla matkostnaderna nere.

Lär er mer om olika skördetider, leta efter recept och laga mat tillsammans av råvaror som är i säsong just nu.

  1. Minska matsvinnet.

Matsvinn för många familjer är en kostnad som går att få ner. Planera, våga vara kreativ med det som finns hemma i kylskåpet och skafferiet och framförallt använd frysen! Det går alldeles utmärkt att frysa ner bröd, matlådor och färska kryddor för att slippa slänga bort resterna.

För att engagera barnen i er köksrenovering varför inte göra en tävling om vem som kan minska matsvinnet mest?

En köksrenovering kostar en hel del pengar men är värt det i slutändan. Att sänka familjens matkostnader är ett motiverande sätt för hela familjen att spara pengar till er köksrenovering.